Projekt informatyka 8d

Jadłospis:
Data
ZupaII danie
Poniedziałek

5.12.2022r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami
(woda, ziemniaki,porcja rosołowa, ogórki
kiszone, marchew,śmietana 18%
(śmietanka, żywe kultury bakterii
fermentacji mlekowej),seler, cebula, por,
pietruszka korzeń,masło 83%-
(śmietanka pasteryzowana,kultury
bakterii fermentacji mlekowej),koperek
zielony, pietruszka zielona, przyprawy

Racuchyjogurtowe z cukrem
pudrem(mąka pszenna,jajka,jogurt
grecki-(pasteryzowanemleko, żywe
kultury bakterii jogurtowych),olej do
smażenia,cukier ,cukier waniliowy , sól,
soda, proszek do pieczenia,

Herbataz cytryną(woda, herbata
czarna, cytryna, cukier)

Owoc :jabłko

Wtorek

6.12.2022r.

Zupa jarzynowa(woda,ziemniaki,
marchew,pietruszka korzeń, kapusta ,
śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury
bakterii fermentacji mlekowej,seler,
por,masło 83%-śmietanka
pasteryzowana,kultury bakterii
fermentacji mlekowej),koncentrat
pomidorowy,pietruszka korzeń,
przyprawy, pietruszkazielona)

Gulasz z szynki(mięso-szynka
wieprzowy, marchew,papryka czerwona,
koncentrat pomidorowy 30%, cebula,
mąka pszenna, olej rzepakowy,
przyprawy)

Kasza bulgur(kasza bulgur,masło
83%(śmietanka pasteryzowana,
kultury bakterii fermentacji
mlekowej),sól)

Surówka jesienna( kapusta biała,
ogórek kiszony, marchew, pietruszka
korzeń ,selerpapryka czerwona,
kukurydza, szczypior, koper,oliwaz oliwek
EXTRA VIRGIN,,sól ,pieprz, pieprz
cytrynowy,

Kompot owocowy(woda,
mieszanka kompotowa; owoce w
zmiennych porcjach :jabłka, śliwki bez
pestek, czarna porzeczka, wiśnie bez
pestek, truskawki, cukier)

Środa

7.12.2022r.

Rosół(woda, udka na rosół,
marchew,seler,por, pietruszka
korzeń,cebula,przyprawy,pietruszka
zielona)

Makaronnitki(mąkapszenna
semolina 100%)

Pieczone udko(udkoz kurczaka,
pieprz, sól, przyprawy)

Ryż(woda, ryż,masło 83%-(śmietanka
pasteryzowana,kultury bakterii
fermentacji mlekowej)sól),

pomidorki koktajlowe ,oliwa z oliwek
extra virgin,szczypior ,sól, pieprz,cytryna

Herbataz cytryną(woda, herbata
czarna, cytryna, cukier)

Czwartek

8.12.2022r.

Zupa krem z cukinii i batatów
z grzankami(woda, cukinia, bataty,
porcjarosołowa, marchew, pietruszka,
śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury
bakteriifermentacji mlekowej,masło
83%-śmietanka pasteryzowana,kultury
bakterii fermentacji mlekowej), grzanki z
chleba żytniego(mąka żytnia typ 500 i
720,mąka pszenna typ
750,woda,drożdże,sól,płatki
ziemniaczane),olej rzepakowy,prażone
ziarna słonecznika, cebula, czosnek
świeży,por,seler,pietruszka zielona,sól,
pieprz, zioła prowansalskie

Spaghettimięsno warzywne
(mięso rozdrobnione z szynki peperonata-
Papryka żółta (35%), papryka czerwona
(35%), cebula (16%), koncentrat
pomidorowy (6,6%), cukier, olej
słonecznikowy, sól, skrobia
modyfikowana, regulator kwasowości
(kwas cytrynowy).,koncentrat
pomidorowy-30%,mąka pszenna,
przyprawy)

Makaron(mąka pszenna semolina
100%),

Herbataz cytryną(woda, herbata
czarna, cytryna, cukier)

Owoc :banan

Piątek

9.12.2022r.

Zupagrysikowaz kaszą
manną(woda, bukiet warzyw
mrożonych w zmiennychproporcjach-
marchew, brokuł, kalafior,kasza manna,
porcja rosołowa, cebula,), seler,por,
masło 83%-(śmietanka pasteryzowana,
kultury bakterii fermentacji mlekowej)
przyprawy, pietruszka zielona

Kotlecikirybnepieczone(ryba
mirunamax 5% glazury,bułka tarta
(mąka pszenna, drożdże, sól, woda),
mąka pszenna, jajka, przyprawy, olej)

Ziemniaki(ziemniaki,koperek,sól),

Surówka zkiszonejkapusty
marchewki i
pomarańczy(kapusta kiszona,(kap.
kiszona, woda, marchew, sorbinian
potasu),marchew, pomarańcza,
szczypior,olej rzepakowy, cukier, pieprz

Herbataz cytryną(woda, herbata
czarna, cukier, cytryna



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl